Іноземні радники неодноразово казали, що місту потрібен новий план Подільсько-Воскресенського мосту, більш реальний. Бо старий був утопічним від самого початку.

Про це розповів транспортний інженер, фахівець з транспортного аналізу і планування Віктор Петрук блогеру Катерині Павловій у її блозі «in kyiv» на Youtube.

«В генплані 2003 року планували 3 мости, 2 лінії метро та 53 розв'язки. З усього цього жодна лінія метро не побудована, з 53 розв'язок побудовано 5 і ще 2 поза планом, а з мостових переходів не побудовано нічого. Тобто за фінансовою складовою це неадекватні плани, Подільсько-Воскресенський міст не міг бути побудований, бо він не був забезпечений фінансовими ресурсами», - підкреслив він.

Петрук розповів, що видання Deutsche Welle повідомило згодом, що Подільський мостовий перехід увійшов до німецького посібника з будування як приклад неналежного будівництва. Були проведені перемовини з німецькими фахівцями і після досягнення домовленості німецькі інвестори мали би бути залучені, сказав він, а німецькі інженери провести ревізію - без чого б не зайшли німецькі інвестори.

«Вісім місяців місто не видавало на запит інженерів документацію по Подільському мостовому переходу. Зрештою видало, і німецька делегація приїхала в Київ домовлятися. Приблизно за тиждень до прильоту німецької делегації замовник будівництва Дирекція шляхово-транспортних споруд розіграла тендер на розробку робочої документації Подільського мостового переходу на 100 мільйонів гривень між двома компаніями ТОВ «Форма» і ТОВ «Укрбуд» - дві компанії, які ніколи не проектували і не будували такі складні об’єкти», - розповів він.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Петрук сказав, що готувався візит міністра транспорту Німеччини Александра Добріндта, за кілька тижнів до його прильоту Дирекція розіграла паперовий тендер на генпідряд будівництва мосту на 7 мільярдів гривень.

«Дуже поспішали з цим тендером, щоб не встигли німці, це був останній паперовий тендер, непрозорий, і тому сталося те, що сталося - Добріндт полетів назад і ніколи більше не повертався, німці вийшли з цього проєкту, а Подільський мостовий перехід увійшов до посібника як не треба будувати мостові переходи», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павлової, що правильна набережна є діючою складовою життя міста, такою ж невід’ємною, як робочі місця, житло, транспорт.

Також раніше Павлова розповідала, що Майдан, на думку фахівців, став жертвою комерційних реконструкцій.