Про це важливо знати кожному українцю!

Вивозячи гроші за кордон, важливо знати правила: Без декларування можна вивезти до 10 000 євро, що еквівалентно приблизно 450 000 гривень або близько 11 000 доларів США за поточним курсом. Якщо сума перевищує 10 000 євро, її необхідно задекларувати на спеціальному бланку. Якщо ви перевозите більше цієї суми, важливо мати документи, що підтверджують її походження. До них відносяться банківські виписки про зняття готівки та купівлю дорогоцінних металів.

Золоті прикраси, фото tengrinews
Золоті прикраси, фото tengrinews

Скільки можна вивезти за кордон без декларування?

Згідно з Постановою Ради Міністрів № 203 від 27 лютого 2019 року, без додаткових формальностей можна вивезти до 10 000 євро. Однак, якщо ця сума перевищує 10 000 євро (або 11 000 доларів США), необхідно задекларувати джерело походження.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст
Показати ще

"Для декларування транскордонного переміщення фізичними особами валюти України, іноземної валюти та банківських металів у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 тисяч євро, а також для письмового декларування фізичними особами платіжних документів та цінних паперів (акцій, облігацій, купонів до них, векселів (тратт), боргових розписок, акредитивів, чеків, банківських наказів, депозитних сертифікатів, інших фінансових та банківських документів), виражених у валюті України, в іноземній валюті або банківських металах, сумарна фактурна вартість яких перевищує суму, встановлену Митним кодексом України для письмового декларування товарів, що переміщуються громадянами, використовується декларація" - йдеться у постанові.

Як правильно їх задекларувати?

Для цього ви заповнюєте спеціальну форму, яка називається "Декларація про транскордонне переміщення". Цю форму потрібно заповнити перед перетином кордону. Цей бланк можна отримати заздалегідь і роздрукувати; він повинен бути розміром А4 (210x296 мм). Крім того, необхідно надати документи, що підтверджують джерело походження грошей. Це банківські виписки про зняття готівки в банках або купівлю металу.

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Нагадаємо, де можна отримати гроші просто за переїзд туди?

Грошові виплаи збираються підняти для ВПО у 2025 році- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, українців попередили, як не переплатити за кросівки.