Кожна родина в Україні, де з'явилося маля, має право на фінансову допомогу від держави. Причому зовсім не має значення, скільки грошей заробляють батьки чи який у них соціальний статус.

Щоб отримати ці виплати, потрібно звернутися до відділу соцзахисту та подати заяву. Але важливо не затягнути – подати заяву потрібно протягом 12 місяців від народження дитини, інакше гроші просто не дадуть.

Скільки платять?

Якщо ваша дитина народилася після 30 квітня 2014 року, вам належить 41 280 грн. Щоправда, відразу на руки дадуть лише 10 320 грн, а суму, що залишилася, виплачуватимуть поступово – по 860 грн на місяць протягом наступних трьох років. Це фіксована сума, і вона не зміниться, хоч би скільки часу пройшло.

дитина в автокріслі, фото: 24 канал
дитина в автокріслі, фото: 24 канал

Коли чекати на гроші?

Точної дати, коли перераховують дитячі гроші, немає. Все залежить від того, як працює Держказначейство. Зазвичай гроші надходять до банку з 4 по 10 число кожного місяця, а батьки можуть чекати їх з 5 по 15 число. Так що якщо гроші не прийшли 1-го числа, не варто панікувати.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Мобілізованим оголосили важливе нововведення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Що робити, якщо гроші затрималися?

У Мінсоцполітики пояснили, що іноді виплати можуть затримуватись. Особливо це стосується періодів, коли всі ресурси країни спрямовуються на оборону та безпеку. Але навіть якщо гроші затримуються, їх все одно перерахують.

Якщо виплати затримуються надто довго, можна сміливо звертатися до відділу соцзахисту за місцем проживання або зателефонувати до урядової гарячої лінії 15-45.

Нагадаємо, грошові виплати збираються підняти: головні плани на 2025 рік

Раніше ми писали про допомогу розміром 22 000 гривень на сім'ю: хто отримає виплати на підготовку до опалювального сезону

Крім того, Знай.ua повідомляв, комунальниі борги не завадять: кому не відмовлять у допомозі