В Україні фіксується помітне зниження ціни на груші та яблука. У зв'язку з початком сезону на ринок почало надходити більше продукції, що призвело до здешевлення. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

На сьогоднішній день груша з місцевих господарств на українському ринку пропонується для продажу великим оптом по 15-30 гривень за кілограм. Цінник у середньому зменшився на 25%, якщо порівнювати з попереднім тижнем.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Дані регулярного моніторингу показують, що вартість груш цього сезону поступово знижується, починаючи ще з середини серпня, через збільшення продукції на внутрішньому ринку. Водночас попит оптових компаній на груші залишається малоактивним, що також сприяє зниженню цін.

Зазначається, що в середині вересня 2024 року відпускні ціни на груші в середньому на 32% нижчі, ніж в аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Ціни на яблука

В українських супермаркетах досить активно почали знижуватись ціни на яблука. Якщо у серпні кілограм у середньому коштував 33,51 гривні, то ближче до середини вересня цінник знизився до 28,95 гривні. При цьому у деяких торгових мережах вартість продукції складає 25 гривень за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "осінні" ціни на яблука, виноград та банани: скільки заплатимо за вітаміни.

Також наш портал інформував, супермаркети порадували цінами на три ключові продукти для борщу: що можна взяти дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, філе по 167 гривень, а гомілка - всього 63: супермаркети встановили "осінні" ціни на свинину та курятину.