2 вересня 2024 року в Україні стартував новий урядовий проєкт "Національний кешбек".

Завдяки цьому проєкту громадяни України зможуть повернути частину коштів, витрачених на придбання вітчизняних товарів. Як повідомляє The Page, програма охоплює понад 40 000 різних товарів і вже набула значної популярності серед населення.

"Національний кешбек". Фото: скрін privatbank.ua
"Національний кешбек". Фото: скрін privatbank.ua

Ось які товари користуються найбільшим попитом:

  • Шкарпетки – 1261 товар;
  • Футболки – 394 товари;
  • Корм для котів – 346 товарів;
  • Штани – 340 товарів.

Крім того, програма включає в себе блокноти, витяжки, костюми та шпалери. Після покупки українці мають право на 10% кешбеку, який зараховується на спеціальну банківську картку. Щоправда, максимальний місячний кешбек обмежений 3 000 грн. Цікаво, що кешбек не можна зняти готівкою. Однак його можна використати на різні послуги, такі як медичні витрати, спортивні заходи, комунальні платежі, витрати на мобільний зв'язок, транспортні витрати, благодійність та підтримку Збройних Сил України. Щоб взяти участь у програмі, потрібно оформити спеціальну картку через банки-партнери, наприклад, ПриватБанк або Монобанк. До того ж, важливу роль у проєкті відіграють великі торгові мережі, такі як “АТБ”, “Сільпо”, “Новус”, “Варус” і “Ашан”.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Сільпо / фото: скріншот Youtube
Сільпо / фото: скріншот Youtube

Уряд заохочує все більше вітчизняних виробників брати участь у цій програмі. Офіційний перелік таких товарів можна знайти на сайті національної програми "Зроблено в Україні".

Нагадаємо, супермаркети круто змінили ціни на кавовий набір.

Супермаркети різко знизили ціни на моркву, картоплю та капусту- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, осінні ціни на яблука, виноград та банани.