Українцям доведеться викласти ще більше грошей за вершкове масло, маргарин та молоко. Як змінилися ціни у великих торгових мережах, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Ціни на ключові молочні продукти продовжують встановлювати рекорди. Ймовірно, ситуація не зміниться на краще до кінця року, адже Нацбанк прогнозує прискорення споживчої інфляції.

Вершкове масло, скріншот: YouTube
Вершкове масло, скріншот: YouTube

Ціни на вершкове масло

Середня вартість вершкового масла "Селянське 72,5%" збільшилася більш ніж на гривню – з 72,74 до 73,93 гривні за 200-грамову пачку. Найдорожче продукт пропонується в мережі Megamarket – 76,20 гривні.
Водночас масло вершкове "Яготинське 73%" подорожчало в середньому з 82,53 до 83,65 гривні за 200 грамів. Найвищий цінник у 84,49 гривні фіксується у мережі Novus.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Мобілізованим оголосили важливе нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Ціни на маргарин

Маргарин "Олком" Вершковий 72,5% у середньому продається по 33,95 гривні за 200 грамів. Цінник не змінився, якщо порівнювати з минулим місяцем. Маргарин "Щедро" Вершковий особливий 72,5% у середньому подорожчав на 3 гривні – до 36,40 гривні за 250 грамів.

Ціни на маргарин. Фото: скрін Мінфін
Ціни на маргарин. Фото: скрін Мінфін

Ціни на молоко

Молоко "Простонаше 1%" зросло в ціні майже на гривню - до 44,12 гривні за 900 мл. Водночас молоко "Яготинське" 2,6% подорожчало з 44,60 до 47,07 гривні за 900 мл. У деяких торгових мережах цінник на продукт сягає 52 гривень.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на хліб в Україні: до кінця вересня варто очікувати подорожчання.

Також наш портал інформував, у холодильнику миша повіситься: базові продукти подорожчають на 30%.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українські магазини масово завищують ціни: за які продукти змушують переплачувати.