У Київських комунальників з'явився прилад, який допоможе протестувати стан дерева зсередини.

Про це повідомив КО "Київзеленбуд" на сторінці у соціальній мережі фейсбук.
Так, стало відомо, що комунальне об’єднання "Київзеленбуд" придбало спеціальне обладнання для діагностики зелених насаджень. Цей прилад дає можливість оцінити стан дерева, дослідити структуру стовбура, виявити порожнини та ураження, їхній об’єм та конфігурацію. Варто зазначити, що за день спеціалісти можуть досліджувати до 20 дерев.

Фото:  "Київзеленбуд"
Фото: "Київзеленбуд"

"Відтепер можна буде побачити, як виглядає дерево "зсередини". У цьому допоможе арботом - імпульсний томограф, розроблений для оцінки внутрішнього стану дерев. Перші на діагностику - дерева-старожили", - сказано у повідомленні КО "Київзеленбуд".

Фото:  "Київзеленбуд"
Фото: "Київзеленбуд"

Варто зазначити, що арботон це розробка німецьких інженерів. Прилад сканує стовбур за допомогою звукових імпульсів: щільна деревина передає хвилі напруги краще, ніж пошкоджена в результаті розпаду або тріщин. Прилад виявляє такі ділянки й дозволяє отримати цілісну картину поширення гнилі по стовбуру.

Нагадаємо, як зберегти родючість ґрунту і не боятися шкідників: корисна таблиця для господинь в городі. Таблиця сівозміни для господинь, з якої можна отримати вигоду

Як повідомляв портал "Знай.ua", поради городникам: як виростити щедрий урожай капусти. Секрети вирощування капусти

Також "Знай.ua" писав, як обрізати дерево і не нашкодити рослині: види, алгоритм дій і етапи. Зараз розберемося з тим, як же правильно обрізати дерево, щоб не заразити і не вбити його