Кияни не втомлюються потрапляти на шахрайські схеми. Після того, як в столиці ввели проїзд по спецпропусках, бажаючі вільно їздити в громадському транспорті кинулися шукати «альтернативу» - підроблені перепустки.

Цим відразу ж скористалися численні шахраї, пише «Оглядач».

Шахраї стверджують, що не просто підробляють документ, а можуть супроводити його довідкою про працевлаштування клієнта в підприємстві критичної інфраструктури – наприклад, лікарні. Зрозуміло, що, отримавши гроші вперед, такі «решали» розчиняються в повітрі.

Скрін, "Обозреватель"
Скрін, "Обозреватель"

Скрін, "Обозреватель"
Скрін, "Обозреватель"

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ціни на підроблені спецпропуску в Інтернеті коливаються від 100 до 400 гривень. І якщо на перших порах кияни дійсно повчали заповітний папірець, хоч і липовий, то тепер їх просто "розводять" на гроші.

Розпізнати шахраїв легко - вони створюють в соцмережах сторінку, з якої торгують документами. У таких групах може значитися від півтисячі до декількох тисяч чоловік, можуть бути навіть хвалебні відгуки та подяки.

Скрін, "Обозреватель"
Скрін, "Обозреватель"

Оформити покупку пропонують зі 100%-ю передоплатою на банківську карту, після чого продавці обіцяють доставити перепустку кур'єром.

Однак на вказане місце посильний не приходить, а покупця просто блокують.

Цю схему розробили і успішно реалізують ув'язнені, які перебувають у місцях позбавлення волі. Заява про шахрайство жертви найчастіше не пишуть, так як і самі за законом є співучасниками злочину – придбання підроблених документів.

Нагадавши, у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор: "Скоро на нашій землі запанує мир". Подія присвячена 7-й річниці з дня початку антитерористичної операції.

Як повідомляв портал " Знай.ua", у в'язниці помер "аферист століття": обдурив людей по всьому світу на 65 мільярдів доларів. Творець найбільшої фінансової піраміди XXI століття помер у в'язниці США

Також " Знай.ua " писав, 160 ошуканих людей: шахрай наживався на довірливих "заробітчанам", брав гроші і зникав без сліду. Чоловік кидав людей на гроші і зникав