Ще в 2010 році архітектори підраховували, що реконструкція Майдану може коштувати мільярд гривень. Може тому ці розмови зараз ведуться тільки в колах активістів, а не у владі? Про це розповів дослідник історії архітектури Києва Семен Широчин у програмі блогера Катерини Павлової «in kyiv» на Youtube.

Ведуча поцікавилася у дослідника тим, яким ж повинен бути Майдан насправді.

«Потрібно закреслити всі скляні простори, які стирчать, скляну стіну «ДніпроГЕС». Стелу скляну прибрати, замаскувати, зробити сходи. Це ж спеціально зроблено, щоб люди не могли піднятися, не заходячи в торговий центр. Як у Лас-Веґасі всі дороги ведуть через казино, ось тут приблизно те ж саме. Треба звернути увагу на вивіски, щоб вони не закривали фасад», - сказав дослідник.

Широчин розповів, що підземний перехід найпростіше зробити таким чином, щоб залишити підземний для тих, хто в метро, ​​але зробити наземний, щоб не треба було спускатися при перетині Хрещатика в просторі Майдану. Не потрібно заганяти людей під землю, в центрі повинна бути людина, а не автомобіль.

«Майдан – це дуже відкритий, різнорівневий простір з купою сходинок. Замість скла можна посадити якісь дерева, щоб було затишніше там перебувати. Розібрати цей торговий центр, тому що його будівництво було помилкою, але головне, щоб влада визнала це помилкою, а владі це невигідно, тому що там орендуються комерційні. Спотворювати місто комерційно вигідно, і поки це вигідно - це буде продовжуватися», - повідомив дослідник.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ведуча поставила питання Широчину про те, чи є зараз у Києва шанс отримати нормальний і зручний Майдан в найближчі роки.

«Я чув, що планується реконструкція Хрещатика, але щоб це зробити, треба щоб багато людей говорили про те, які зміни ми хочемо. Потрібно боротися в тому числі за естетичну сторону Майдану та Хрещатика. Якщо не затвердити, який вид Майдану має бути, то може вийде так, що там все зіпсують», - резюмував дослідник.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв зі слів архітектора Бурлака про підстави для будівництва химерних балконів.

Також раніше архітекторка Чорна розповідала, що неможливо пройти і не звернути уваги на засклені балкони.