Гучні вбивства та масові аварії, які дедалі все частіше відбуваються на вулицях столиці, набули неабиякого резонансу по всій країні. Та це – лише частина з існуючих на сьогодні проблем у Києві. В рамках засідання Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, що відбулося 6 березня в будівлі КМДА, керівництво Нацполіції доповіло про стан криміногенної ситуації в місті. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

"Писульки на паперах аж ніяк не співпадають з дійсністю!"

Під час заключного звіту про виконання Міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності "Безпечна столиця" представник міської адміністрації розповів про стан криміногенної ситуації у Києві. За його словами, статистика свідчить про поступове зменшення злочинності.

"Другий рік поспіль відбувається тенденція до зниження вчинених кримінальних правопорушень в столиці, а також збільшується відсоток розкриття. У 2018 році зафіксовано 528 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї, боєприпасів, вибухових речовин, що є на 16 % менше, ніж у 2017 році. На 16 % зменшено кількість крадіжок, на 31 % зменшені грабежі, на 34 % – розбійні напади, на 22 % – вчинення шахрайств і на 30 % зменшено випадків заволодіння транспортними засобами", – розповідає начальник Управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки КМДА Олег Куявський.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що стосується ситуації на дорогах, то за минулий рік у Києві було зафіксовано 38 тисяч 131 ДТП, що майже на 11 % менше, ніж за 2017 рік.

Втім, жителі міста із чиновником не погоджуються, наводячи протилежні приклади.

"Якщо у них зафіксовані менші показники, то це ще не гарантує реального зниження злочинності – скоріш за все, це наша нова поліція так ліниво працює. Розбоїв як було багато, так і є – у людей сумки серед білого дня крадуть в центрі міста! А машини як часто викрадають – тільки і чутно то від знайомих, то у новинах. А писульки на паперах аж ніяк не співпадають з дійсністю", – обуруються мешканець Солом'янського району Ігор Ломаченко.

Із наркотрафіком та автівками – серйозні проблеми

На відміну від профільного представника столичної адміністрації, керівництво Нацполіції більш стримано зазначає про поліпшення ситуації. Водночас, підкреслюючи, які напрямки сьогодні є досить проблемними.

"Наразі ми, проаналізувавши дані за 6 років, дійсно, фіксуємо стабільність в управлінні ситуацією. Зараз спостерігається зниження кримінальної статистики по Києву. Однак, ми бачимо проблемні питання роботи своєї службової діяльності – таке, як викрадення транспорту, злочинних груп із розповсюдження наркотичних засобів. Спілкуючись із територіальними громадами та підприємцями, ми розуміємо, що нині це дуже велике питання, над яким треба працювати", – зазначає під час засідання заступник начальника Головного управління Нацполіції у м. Києві Віктор Нечитайло.

Одним з основних факторів, які продовжують суттєво впливати на стан криміногенної ситуації на території столиці, було відзначено проведення військової операції на Сході, яке створює виток у незаконний обіг зброї.

Як відзначив заступник начальника Головного управління Нацполіції у м. Києві Віктор Нечитайло, незабаром кожен з начальників поліцейського управління відзвітує перед мешканцями з інформацією про реальний стан, динаміку та статистику в усіх районах міста.

Раніше Знай.ua писав, що війна за столичні парки триває: утиск владою, судові розбірки та сутички з тітушками.

Також Знай.ua повідомляв про розстріл бізнесмена у Києві: поліція шокувала неочікуваними результатами.