Все більше і більше обурень серед киян викликає питання відсутності гарячої води та гідного опалення. Тож фахівці КП "Київтеплоенерго" вирішили влаштувати прес-конференцію, аби більш детально розповісти про причини масового "холодного періоду", що вже не один місяць поспіль переслідує жителів столиці. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Зношено понад 4, 3 тис км труб

В морозні дні сотні киян вимушені обходитися без теплої води, а подекуди – і з крижаними батареями. "Чому це відбувається та коли скінчиться?" – дане питання було розглянуто одним з перших.

"Розгалуженість мереж у Києві дуже велика. Їх можна порівняти з деревом: стовбури та велике гілля – це магістральні трубопроводи, маленьке гілля – це розподільчі мережі, листя – це споживачі. Тому коли виникає пошкодження на магістральному трубопроводі, відключається дуже багато споживачів", – розповідає головний інженер СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" Юрій Паливода.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Головною причиною постійних перебоїв з гарячою водою та опаленням є те, що більшість мереж у місті нині перебувають у жахливому стані.

"Пошкоджень дуже багато. Станом на сьогодні, більше 80 % наших трубопроводів зношені – вони відпрацювали свій термін, а деякі і по два терміни. Це ті, що були прокладені у 60-ті роки", – зазначає Юрій Паливода.

Загалом, загальна довжина трубопроводів, що перебувають на балансі СП "Київські теплові мережі", складає 5, 4 тис км. І, відповідно, понад 4, 3 тис вже давно непридатні для експлуатації.

"Двори перериті, місяцями без води! Де ж ті обіцяні ремонтники?!"

Всупереч тисячам скарг від мешканців столиці, залишених на 1551, за словами головного інженера СП "Київські теплові мережі", на місцях аварій цілодобово працюють співробітники КП "Київтеплоенерго".

"На пошкодженнях цілодобово працює більше 30 бригад та 280 одиниць техніки. Кожен день усувається до 30 – 40 пошкоджень. З травня було усунуто понад 10 тис пошкоджень – тільки з початку опалювального сезону було усунуто 4, 2 тисячі", – каже головний інженер СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" Юрій Паливода.

Однак побачити їх рідко кому вдавалося. Чисельна кількість будинків тижнями стоять із розритими поруч ямами, не спостерігаючи жодних активних дій з боку комунальників.

"Двори перериті, місяцями без води! Де ж ті обіцяні ремонтники?! Що в мене така ситуація, що на Куренівці, де батьки живуть. Як не зателефонуєш, кажуть, що це аварія і незабаром її буде усунено. І так вже кілька тижнів поспіль! Казали б вже правду тоді, навіщо ж брехати? Як нам бути?!", – скаржиться Кирило Валюк, мешканець Оболонського району.

На покращення ситуації у найближчому майбутньому киянам очікувати не доведеться – в період опалювального сезону працівники КП "Київтеплоенерго" займаються виключно усуненням аварій. Початок часткового оновлення тепломереж очікується лише після його закінчення. Та навіть цим тішитися нічого, оскільки на 2019 рік запланована заміна ділянки, протяжністю всього у 100 км.

Раніше Знай.ua повідомляв, що у київському метро встановили оновлення: на студентів чекає неприємний сюрприз.

Також Знай.ua писав, що було названо найкримінальніший район Києва, і це не Троєщина.