Валідатори, встановлені в минулому році в салонах громадського транспорту в рамках впровадження електронного квитка, почали прочитувати "картки киянина" . Тепер пільговики, які ними користуються, зобов'язані реєструвати свою карту при кожній поїздці.

Написи на валідаторах в автобусах і тролейбусах змінилися, пише Хвиля.

Якщо раніше пасажири бачили "тест системи" або "закрита система", то тепер на них висвічується "піднесіть картку" (правда, є і непрацюючі). Кондуктори активно цікавляться, у кого з пасажирів є "картка киянина", і просять її просканувати.

"Ось так, підходьте, прикладаєте, чекаєте, коли пискне", – не лінуються роз'яснювати кондуктори.

Вони розповідають, що за кількістю зареєстрованих за допомогою валідатора пільговиків підприємство потім буде отримувати компенсації за їх перевезення. У Київпастрансі пояснюють, що гроші під час реєстрації на валидаторі з картки не списуються.

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

"Незареєстрована "картка киянина" не дає права на безкоштовний проїзд. Кількість пільгових поїздок протягом року не обмежена. Пільги, надані державою, залишаються без змін", – кажуть на підприємстві.

Тут запевняють, що у контролерів вже є спецпристрої для перевірок. Але кажуть, що штрафувати пільговиків, які не приклали картку, не будуть – проведуть роз'яснювальну роботу і попросять пасажира таки зареєструватися (штраф за безквитковий проїзд, нагадаємо, становить 160 грн). Правда, у пасажирів є резонні зауваження до нововведення.

"Згодна, що облік пільговиків необхідний. Але як прикласти картку до валідатора в середині салону, якщо часто ледве-ледве заходиш у переповнений автобус і під час поїздки висиш в дверях, затиснута з усіх боків іншими пасажирами?" – говорить киянка Марина Гончар.

А от коли з допомогою валідаторів можна буде оплатити проїзд всім іншим пасажирам, в КМДА досі точно відповісти не можуть. Ще восени мер Києва Віталій Кличко заявив про початок тестування системи електронного квитка з 1 листопада.

Нагадаємо, київським пасажирам розповіли, як і де можна придбати електронний квиток у транспорті.

Як повідомляв раніше Знай.uа пасажирам пояснили, коли вони можуть і повинні вимагати компенсацію за неналежні авіапослуги.

Знай.uа писав, що після скасування візового режиму з ЄС все більше українців мріють про подорожі, і звичайно ж, більшість шукає бюджетні варіанти. Фахівці розповіли, як можна заощадити на авіаперельотах до 50%.