Мешканці київського житлового масиву Теремки-2 виклали в мережу фотографію злочинців, які діяли в їх районі. Так, вони пробиралися в квартири довірливих киян під пристойними приводами.

Один чоловік говорив, що проводить соціологічне опитування, а інший, що має дані про проживання в квартирі «пільговика», якому повинні надати преференції при установці металопластикових вікон.

Відповідні фото з'явилися в групі Київ Оперативний в соціальній мережі Facebook.

Варто уточнити, що користувачі мережі вже впізнали одного з аферистів. Як з'ясувалося, чоловік уже «працював» на Оболоні в квітні 2017 року. Про це в коментарях до фото написав киянин Едуард Рибалко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, інша користувачка мережі Вікторія Гаврилюк повідомила, що в тому ж районі в понеділок, 17 грудня з нею стався аналогічний випадок.

«Подзвонили в двері, в грубій формі спробував розповісти байку про борг і лічильники», - написала Вікторія.

Будьте пильні, адже в мережі стало відомо про нову аферу. Ніколи не можна віддавати стороннім свій чек після того, як розплатилися карткою в магазині. Віддаючи чек, ви чините не шляхетно, а стаєте жертвою афери.

Шахраї з допомогою простого чека з супермаркету знаходять "жертву" по імені та прізвищу. Вся справа в тому, що часто на чеку друкують прізвище утримувача бонусної або знижкової карти, а також останні цифри банківської карти. І цієї інформації виявляється достатньо для афери.

Нагадаємо, що у Харківській області прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, які під виглядом правоохоронців вчинили низку тяжких злочинів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в останній місяць зими українці під час пошуку роботи все частіше стикаються з шахрайством. До того ж, нерідко обманюють не тільки роботодавці, а й самі працівники.

Також портал Знай.uа писав, що державний "Ощадбанк" попередив клієнтів про шахраїв. Вони розсилають СМС-повідомлення з метою виманити особисті дані і гроші. Шахраї представляються співробітниками банку.