У той час, як столична влада звітує про успішний ремонт інженерних мереж, сотні киян по півроку залишаються без гарячої води, а у деяких будинках відключають навіть опалення. Виявляється, у деяких випадках причиною цього стає не зношеність тепломереж, а банальне "паперове" непорозуміння. Саме це питання обговорювалося під час засідання Постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

Гроші беруть, а ремонтувати нікому

Абсурдність ситуації полягає у тому, що під час аварій на інженерних мережах дні, тижні, а подекуди і місяці можуть піти на відвойовування киянами того, аби влада відреагувала та усунула пошкодження. Та у відповідь вони нерідко можуть почути лише відмовку про те, що ці мережі не перебувають на балансі міста.

"Кілометри мереж наразі залишаються безхазяйними, а заручниками ситуації стають мешканці міста. Під час аварійних проривів їх доводиться ремонтувати місцевим керуючим компаніям. А чому вони мають це робити за свої кошти? "Київтеплоенерго" та "Київводоканал" мають провести наради і передати їх на баланс міста – тоді не буде питань та зауважень. Процес передачі, що був розпочатий два роки тому, має нарешті завершитися вже найближчим часом", – говорить заступник голови комісії Святослав Кутняк.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як зазначив Святослав Кутняк, на заваді найшвидшому вирішенню даного питання стоїть те, що сьогодні немає жодного офіційного обов’язку зараз виконувати та ініціювати повернення передачі мереж монополістам.

"Ми маємо вирішити це питання раз і назавжди, затвердивши відповідний документ. Тоді у депутатів, і у профільного заступника Кличка буде підстава питати, чому не було виконано передачу мереж за тією чи іншою адресою", – підкреслив заступник голови комісії.

За словами заступника голови столичної адміністрації Петра Пантелеєва, для того, щоб передати на баланс той чи інший відрізок мереж, необхідно підготувати фінальний документ – акт прийняття-передачі. Для цього має бути підготовлене відповідне розпорядження, у якому мають бути зафіксовані протяжність мережі, діаметр і її вартість.

Працівників "Київводоканалу" неодноразово ловили "на гарячому"

Ще однією наболілою проблемою є безхазяйні зливостоки, під час забиття яких безліч дворів потопають у воді.

"Окрім зливостоків, кричущою залишається ситуація із краденими люками. Ми неодноразово бачили, як працівники "Київводоканалу", ніби реагуючи на зниклі люки, знімають їх в інших місцях і встановлюють на зазначених у заявці. Чи нам щоразу їздити на ринок "Юність", аби за власні кошти їх купляти?!", – повідомляє під час засідання Світлана, представник одного зі столичних ЖБК на Лівому березі столиці.

Аби якомога швидше вирішити обговорювані питання, голова Постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Бондаренко надав завдання до наступного засідання доопрацювати відповідний проект рішення, врахувавши усі ці проблеми, аби днями його затвердити. Наступним кроком має стати ухвалення його на пленарному засіданні Київради.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писали про захоплення ТЦ "Дарниця" у Києві: повна хронологія подій, відео та фото.

Також Знай.ua повідомляли про те, що киянам заборонили відкривати вікна і виходити на вулицю: не ризикуйте.