Період формування міського бюджету столиці на 2019 рік – у розпалі. Департаменти КМДА вже відзвітували про розподіл коштів минулого тижня. Тож наразі депутати мають лічені дні, аби встигнути внести правки до тих чи інших питань. Найгостріші з них обговорювалися на засіданні Постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, що відбулося 5 грудня. Про що саме йшлося, дізнавався Знай.ua.

Виділяли для малюків – дісталося магнатам

Серед озвучених питань щодо облаштування парків, ремонту проблемних доріг та ремонту у медзакладах столиці депутати Київради підняли і одне з найгостріших на сьогодні. Стосується воно земельних ділянок у Дарницькому районі, які у найближчому майбутньому мали виділитися для створення двох дитсадків.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Однак, зі слів депутатів, замість дітлахів, у приміщеннях нині розміщується іноземна офшорна компанія.

"Всі депутати чули про потребу викупу двох приміщень дитсадочків в Дарницькому районі – це на Драгоманова і на Чавдар. Ми повірили на слово міському голові та його заступникам стосовно виділення земельних ділянок під ці будівлі, оскільки ми маємо викупити їх у комунальну власність, а згідно із розпорядженням Кабміну без земельних ділянок це зробити не можна. Зараз ці приміщення належать кіпрській офшорній компанії", – говорить депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Проаналізувавши міський бюджет, стало відомо, що на викуп цих приміщень кошти не закладені.

Немає підстав – немає і дитсадків

В Департаменті фінансів повідомили про відсутність юридичних підстав для виділення коштів.

"Для того, щоб закладати гроші в бюджет, має бути юридична підстава. У нас на сьогоднішній день стосовно викупу чи інших заходів взагалі немає. Тому підстави планувати кошти теж немає. У нас навіть немає рішення Київської міської ради про те, що вона готова їх викупити", – зазначив у відповідь перший заступник директора Департаменту фінансів Олександр Корень.

Як відзначив Ігор Мірошниченко, сесія Київрада вже зробила рішучі кроки з метою створення двох дитсадків. Але на цьому, схоже, що все і завершилося.

"Ми під гарантією міського голови виділили дві земельні ділянки. Але мер запевняв, що ми викупимо ці приміщення і там будуть комунальні дитсадки. І депутати Київради це можуть підтвердити", – підкреслив Ігор Мірошниченко.

Як зазначив голова комісії Андрій Странніков, усі скарги та звернення щодо бюджету на 2019 рік депутати мають надати у письмовому вигляді до 17.00 7 грудня.

Щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що Укрзалізниця змінила графік експресу в Бориспіль: щось пішло не так.

Також Знай.ua повідомляв, що українці з Нового року отримають нову допомогу на дітей.