Незважаючи на прихід справжніх зимових морозів, зігрітися в теплій ванні зможуть далеко не всі мешканці столиці – сотні киян місяцями вимушені залишатися без гарячої води. А деякі з них відрізані від мережі вже понад півроку. Знай.ua дізнавалися, які райони Києва є найпроблемнішими та скільки наразі людей залишається без гарячої води.

Скарги – з усіх районів міста

Переглянувши перелік звернень на офіційному сайті КБУ "Контактний центр міста Києва" 1551, одразу можна знайти скарги на відсутність гарячого водопостачання. Однією із останніх стала заява від мешканців будинку на вул. Святошинській, 4.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дана проблема стала об’єднуючою для жителів усього Києва – на відсутність теплої води скаржаться як мешканці спальних районів, так і центру міста.

"Ми не можемо нормально помитися вже понад півроку. Влітку це якось можна було пережити, але ж зараз вже морози! На всі наші заяви та запитання нам не дають жодної чіткої відповіді на питання, коли нарешті ці муки закінчаться. Як можна так знущатися з людей? А замість того, щоб дати стусана тепло викам, Кличко радить купувати людям бойлер – хіба це промова розумного мера?", – скаржиться Володимир, мешканець Зодчих, 30, що в Святошинському районі.

Найкритичніша ситуація – на Оболоні та Подільському районі

Значно частіше за інших надходять скарги від жителів Оболонського району. Серед проблемних адрес – Оболонский проспект 14-А, Йорданська, 14, Голосіївський проспект 15-Б та ін. .

Проте, значно гірша ситуація склалася у мешканців проспекту Героїв Сталінграда 11, 14-Б, 44 та вул. Маршала Малиновского 11, 13-А, 13-Б.

"Зараз вже сьомий місяць, як ми залишаємося без гарячої води. Це якийсь жах! Як так, взагалі, можливо у ХХІ столітті та ще й в столиці країни? Ера тазиків та миття посуду у холодній воді розпочалася ще навесні, але ж незабаром вже Новий рік! У мене хвора спина, але щодня потрібно тягати підігріті каструлі, але чому я маю гробити своє здоров'я?! А як бути тим, у кого маленькі діти, та пенсіонерам?", – скаржиться Надія Коробко, мешканка одного з будинків по вул. Маршала Малиновського.

Ідентичні строки відсутності ГВП і на проспекті Героїв Сталінграда, 14-Б. Як нам повідомили у КП "Київтеплоенерго", відсутність ЦПГВ з 23 квітня була пов'язана із щорічними гідравлічними випробуваннями, після завершення яких, відбувається усунення пошкоджень. Втім, жодних строків відновлення водопостачання вони так і не надали.

"Ми стали справжніми заручниками відключення гарячої води – щодня доводиться витрачати близько 1, 5 години життя на купання родини, бо потрібно і собі воду нагріти, і дитину помити. В таких умовах ми живемо ще з літа! Як можна так довго проводити ремонтні роботи? Чому ми маємо страждати із місяця в місяць, так і не отримавши жодної конкретної відповіді ані до причин затримок, ані строків відновлення?!", – обурюється Олег, мешканець будинку по проспекту Героїв Сталінграда, 14-Б.

Схожа ситуація і в Подільському районі – ще з літа місцеві жителі так і продовжують гріти тазики, аби покупатися.

"Ми живемо без гарячої води фактично два сезони. За цей час можна було б вже прокласти нову мережу для цілого мікрорайону – як можна робити ремонт труби півроку?! При цьому, нам жодних пояснень не дають. Куди ж дивиться міська влада, яка мала б вже давно розібратися?", – скаржаться мешканці будинку на проспекті Правди, 68.

Довгоочікуване відновлення ГВП так і не відбулося і у інших будинках на Виноградарі.

"Ще з весни біля нашого будинку розрили величезні ями, аби замінити чи полатати труби. Розпочатий тоді ремонт тривав до осені – весь цей час ми залишалися без теплої води. Та тільки-но ці засипали, як стався новий прорив. Скільки ж це буде тривати? Чому одразу швидко не зробити усі проблемні ділянки та відновити нам подачу води? Чому ми маємо страждати від затягнень цих недолугих комунальників?!", – каже Євген Світличний, мешканець будинку на проспекті Гонгадзе, 32-В.

Як відзначають місцеві мешканці, абсурдність ситуації полягає у тому, ідентичні події відбулися і в минулому році – тоді жителі прилеглих будинків також залишалися без гарячої води близько півроку.

"До Мавзолея простіше додзвонитися!"

Серед купи скарг від киян та переліку відповідних адрес на сторінці КП "Київтеплоенерго" можна знайти чимало відгуків про незлагоджену роботу комунальників у процесі прийомі заяв.

У відповідь на бездіяльність та ігнорування звернень кияни пропонують влаштувати відповідний флешмоб "холодної помсти".

Аби дізнатися причин відсутності ГВП у столичних будинках та строків відновлення подачі гарячої води, ми направили відповідний запит до КП " Київтеплоенерго". Тож подробиці читайте у найближчому майбутньому на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писали про те, як київські гопники помстилися Кличку за алкоголь, наслідки "сухого закону" вражають.

Також Знай.ua писав, про те, що ремонт Шулявського мосту вирішили відкласти.