Студенти Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського (КПІ) влаштували протест на території університету. Повідомляється, що студенти виступають проти чинного ректора КПІ Михайла Згуровського, якого нещодавно викрили в корупції і веденні незаконного бізнесу в США і Чорногорії. Відео протесту виклав telegram-канал "ХК".

"Ці жахливі умови навчання в корпусах КПІ та гуртожитках студмістечка просто неможливо терпіти. Фіктивні ремонти, кумівство та корупція Згуровського просто за***ли (дістали, - ред.). Хлопці, так тримати", - пишуть на каналі.

Раніше повідомлялося, що ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Михайло Згуровський оскандалився декларацією.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Він не вказав у своїх деклараціях спільний з сином будівельний бізнес в Чорногорії та кошти від продажу нерухомості в США.

У декларації за 2017 Згуровський, який на початку 2018 став головою наглядової ради "Укроборонпрому", вказав 3 мільйони гривень прибутку, будинок на 287 квадратних метрів та земельну ділянку на Крюковщині під Києвом, два автомобілі і заощадження на 1,5 мільйона гривень.

Ректор Згуровський

Дружина Згуровського Тетяна Померанцева є громадянкою США. Її місце роботи — компанія "Системний аналіз і рішення". У декларації зазначено, що вона володіє будинком у США площею 150 квадратних метрів, вартість якого Померанцева вказувати відмовилася.

Журналісти дізналися з допомогою відкритих американських джерел, що Михайло Згуровський та його син Олександр Згуровський мали в США інші об'єкти нерухомості. Так, 5 травня 2016 Михайло і Олександр Згуровський продали два сусідні земельні ділянки в окрузі Ескондідо в Каліфорнії за 500 000 доларів.

Ректор Згуровський

23 січня 2018 року головою наглядової ради КП "Укроборонпром" був обраний ректор Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут ім. В. Сікорського" Михайло Згуровський.

Нагадаємо, біля парку КПІ з'явиться торговий центр.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Києві, на станції метро "Політехнічний інститут", зникли відразу кілька кіосків і кафе.

Також раніше портал "Знай.uа" писав, що влада хоче вкрасти найпопулярніше місце київських студентів.