З середи, 24 жовтня, офіційно почала діяти постанова Київської міської ради про продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у нічний час: тепер це знову заборонено.

Так, в повідомленні прес-служби йдеться, що торгівля міцними напоями тепер протизаконна з 23:00 до 10:00. Це поширюється на алкогольні напої, столове вино і пиво.

Наголошується, що заборона стосується магазинів, кіосків та супермаркетів. Алкоголь, як і раніше, можна придбати в будь-який час дня і ночі у закладах громадського харчування, тобто ресторанах, кафе і барах.

Відразу після цін на алкоголь влада візьметься за сигарети

Відразу після збільшення ціни на алкоголь нардепи вирішили взятися і за ринок сигарет, у тому числі електронних, які в законодавчім полі України мало регульовані. Так, у перші дні вересня у Верховній Раді було зареєстровано одразу 7 законопроектів, які так чи інакше стосуються куріння, тютюнових виробів, їх виробництва і продажу.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У Європі хочуть відмовитися від пластику

З 2021 року Європейський Союз може відмовитися від одноразових виробів з пластику, в тому числі і від посуду, комітет Європейського парламенту з навколишнього середовища вже проголосував за введення заборони.

Нагадаємо, у Німеччині навчилися робити пластик з цікорного салату. Він міцніший від звичайного, але головне - його легко переробляти. Після трьох тижнів в повній темряві в прохолодному приміщенні цікорний салат готовий для продажу. Люди споживають тільки його блідо-зелене листя. Зате товсті корені - відправляється у смітник. Але це саме те, що потрібно Домініку Вюсту. Німецький учений несе кілька рослин в свою лабораторію.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", міжнародні фахівці з програми ЕМБЛАС тепер працюватимуть над варіантами очищення Чорного моря. Перше, що вони пропонують українцям - відмовитись від миючих засобів, що мають фосфати, і заборонити продаж поліетиленових пакетів.

Також "Знай.uа" писав про те, що вперше в історії незалежної України провели екологічне дослідження Чорного моря і життя морських мешканців. Висновки майже на тисячу сторінок підтвердили найгірші припущення.