У вівторок, 23 жовтня, в столиці України відбулась акція-перфоманс, яку влаштували зоозахисники.

Так, о 12:00 біля головного офісу "АШАН Україна", що на вулиці Степана Бандери, 15а, активісти вимагали, щоб світова мережа супермаркетів відмовилася від неетичного способу "вирощування" курячих яєць.

Акцію влаштували українські та польські члени громадської організації "Відкриті клітки". Про це повідомляє видання "Інформатор".

Зоозахисники, одягнувши маски курчат, накрилися візками для продуктів, імітуючи складні умови тісних кліток, в яких містять курей. Саме так "виробляють" дешеві курячі яйця, якими забезпечують торговельні мережі.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Концепцію перформансу, який проведеного в рамках проекту "Як вони це витримують?", придумали київські активісти і волонтери популярного у багатьох країнах руху "Відкриті клітки".

За словами активістів, вони вже зверталися до представників "АШАНУ Україна" з офіційними проханнями зовсім відмовитися від продажів яєць отриманих від курей, яких утримують в жорстоких умовах. Однак, їхні запити просто відхилили.

В той же час, в інших країнах, у яких представлена ця мережа супермаркетів, вже давно працює альтернативна система cage free. Технологію cage free використовують в розвинених країнах світу. Вона полягає в тому, щоб отримувати яйця виключно від курей, які живуть в більш комфортних умовах і мають доступ до повітря, сонця і багатшого раціону харчування. Такі яйця трохи дорожчі, але, за словами активістів, це варто того, щоб курочки жили в більш придатних для цього умовах.

"Чому саме "АШАН"? Тому що це - міжнародна компанія, яка говорить про те, що піклується і про клієнтів, і про тварин. В інших країнах, де представлений цей супермаркет (Франція, Польща), давно працює cage free. Потрібно бути справедливими до кінця, тому ми вимагаємо втілити це і в Україні",- говорить Єлизавета Северіна, одна з організаторок.

Члени організації звернули увагу на те, що люди мало говорять про права тварин, які містяться на фермах, зокрема, про курей. Хоча вони страждають найбільше, адже вони маленькі і це наймасовіше виробництво.

Активісти також зазначили, що розуміють - наша держава і люди не готові відмовитися від тваринних продуктів. Однак вони переконані, що можна спробувати більш етичне їх використання. Наприклад, відмовитися від яєць курей, які містяться в клітках.

Нагадаємо, у Києві пройшов марш за права тварин, який покликаний звернути увагу суспільства на важливу проблему жорстокого поводження з тваринами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", раніше жителі столиці вимагали припинити використовувати тварин в цирках Києва.

Також "Знай.ua" писав, бездомних кішок офіційно визнали частиною екосистеми Києва.