У нових платіжках за комунальні послуги киян, з'явилися вражаючі цифри. «Київгаз» нарахував жителям столиці плату за всі місяці, коли не було води і нею не користувалися.

Платіжки підняли, навіть незважаючи на те, що люди користували електричними бойлерами.

На сайті компанії можна знайти пояснення, згідно з яким, коригування наведено на підставі акту компанії, що надає теплопостачання, в якому фіксується термін відсутності гарячої води. У "Київгазі" розповіли, що використання киянами електричних бойлерів не може стати причиною для зняття цін за ненадані тарифи, тому абсолютно всім жителям столиці доведеться доплатити.

Також керівництво компанії зазначило, що на період відсутності гарячого водопостачання в столиці норма споживання газу на газову плиту встановлюється 5,4 куб. м на людину в місяць. Тобто норма споживання збільшується на 2,1 куб. м на людину в місяць.

Нагадаємо, раніше українці платитимуть за комуналку по-новому – якщо знайдуть, чим.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У минулому році ВР прийняла кілька законів, що належать до комунальної сфери: "Про комерційний облік комунальних послуг", "Про житлово-комунальні послуги" та "Про енергетичну ефективність будівель". Раніше платити треба було за тим показникам, які показував лічильник в квартирі, за новими правилами "комерційним" приладом обліку буде вважатися будинковий лічильник. Крім того, українців, які вчасно не сплачують за комунальні послуги, зобов'яжуть виплачувати пеню.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, як оплатити комунальні послуги через інтернет.

Практично кожен банк на сьогоднішній день має послугу онлайн-банкінгу, в якому є функція, яка дозволяє здійснювати оплату комунальних послуг. Крім цього, є чимало сервісів онлайн платежів, де можна оплатити комуналку. Наприклад, Portmone.com.ua, iPay.ua і EasyPay.ua.

Також "Знай.uа" писав, про те, що алкоголь і сигарети для українців важливіші, ніж комуналка.