Підписання угоди з НАК "Нафтогаз" і укладення договорів на поставку газу дозволить відновити постачання гарячої води вже в найближчі дні.

Про це заявив мер столиці в ефірі одного з телеканалів.

Крім того Клично відзначив, що кияни дуже довго були без води через "ігри монополістів". Також він розповів, що влада вже уклала всі необхідні угоди з державним монополістом.

"Місто взяли в заручники монополісти, які постачають газ, - заявив Кличко. - Ми робили все, що від нас залежить. До вирішення цієї проблеми привернули Кабінет Міністрів. Щоранку у нас починалося з переговорів з НАК "Нафтогаз . Мирова угода, нарешті підписано, і я впевнений, що в найближчі дні гаряча вода з'явиться в квартирах киян ".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Також Кличко розповів, що "Нафтогаз" поставив жорсткі умови без яких не відбулось би підписання угоди. Зокрема, йдеться про виплату боргів "Київенерго", сума яких склала 1 млрд. 200 млн, проте місто відмовилось виконувати ці умови.

"Нам є куди витрачати ці кошти - на нові дитячі садки, школи та дороги. Як менеджер міста я не можу просто так взяти і подарувати понад мільярд гривень. Тим більше, що це борги, утворені в результаті господарської діяльності приватної компанії", - підкреслив мер столиці.

Кличко також додав, що громада міста повинна контролювати роботу компаній, які напряму впливають на життя столиці.

"Для нас головне, щоб громада контролювала діяльність компаній, від яких залежить життєдіяльність нашого міста. Я переконаний, що КП" Київтеплоенерго "зможе надавати більш якісні послуги для мешканців столиці, ніж це було в попередні роки", - підсумував мер Києва.

Крім того варто додати, що гарячу воду в Києві обіцяли подати у квартири вже на цьому тижні. Але міська влада передумала і перенесла увімкнення. Про це розповіли у КМДА.

Так, стало відомо, що така бажана гаряча вода потече із кранів киян лише тоді, коли розпочнеться опалювальний сезон. Таке рішення представники КМДА пояснили тим, що вони не бачать сенсу розділяти технологічно ці послуги.

Нагадаємо, Кличко оголосив війну очерету, ціна питання - 88 мільйонів.

Як повідомляв "Знай.ua", влада вигадала, як витрусити з українців останнє.

Також "Знай.ua" писав, що коли українці отримають нові тарифи на опалення та воду.

Чому Київ залишився без гарячої води