Нещодавня заява українського чиновника шокувала жителів столиці. Так заступник мера Києва Петро Пантелєєв підрахував, скільки "заощадили" кияни, які вже кілька місяців сидять без гарячої води.

За основу підрахунків він взяв тариф 80,59 гривні за 1 кубометр. Про це столичний чиновник розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Так на запитання журналіста Петро Пантелєєв дав цікаву відповідь: "Якщо людина споживає в середньому 2-3 кубометра на місяць, то сім'я з трьох чоловік, яка з травня була без гарячої води, "зекономила" 3-3,6 тисячі. Кияни, які залишилися без гарячої води з серпня (Оболонь, Троєщина, частина Подолу) – "заощадили" 1,5 тисячі гривень. Але люди все одно гріли воду на газових або електричних плитах і платили за газ чи електрика".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Це висловлювання заступника мера викликало шквал емоцій у соцмережах.

А трохи раніше здивувати жителів Києва встиг і сам мер Віталій Кличко. Він заявив, що "якщо немає гарячої води - можна увімкнути котел".

Нагадаємо, що жителі столиці сидять без гарячої води, так як у Києва закінчився договір з "Київенерго", і з серпня функцію теплопостачання міста взяло на себе КП "Київтеплоенерго".

Але "Нафтогаз" відмовлявся підписувати контракт з "Київтеплоенерго" через борги.

Варто відзначити, голові Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка ціною неймовірних зусиль вдалося змусити НАК "Нафтогаз України" підписати мирову угоду, що дозволить повернути гарячу воду в будинки киян.

У статті йдеться, що гаряча вода з'явиться в столиці після майже піврічної відсутності. І наводиться історія протистояння міста з "Нафтогазом".

Нагадаємо, Нафтогаз України, комунальне підприємство Київтеплоенерго і Київенерго нарешті прийшли до згоди, а це значить, що гарячу воду кияни все ж побачать, і навіть швидше, ніж думали.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під стінами КМДА зібралися активісти на масову акцію протесту проти скандального будівництва ТРЦ на Поштовій площі.

Також "Знай.uа" писав, ще з минулого року у Києві триває будівництво на Почтовій Площі, яке обернулося масою скандалів. КМДА вже більше шести місяців не може впоратися з вирішенням питання.