В Україні розглядають план реконструкції старих житлових будинків і можуть представити законопроєкт до кінця року, який передбачатиме комплексний підхід до оновлення кварталів з аварійним житлом.

Згідно з даними ЗМІ, в Україні є понад 17 тисяч багатоповерхівок, які перебувають у критичному стані і потребують термінового втручання. Перед урядом стоять два основні варіанти вирішення цієї проблеми: або капітально відремонтувати ці будівлі, або знести їх і збудувати нові сучасні житлові комплекси.

Мешканка багатоповерхівки. Фото: скрін youtube
Мешканка багатоповерхівки. Фото: скрін youtube

У випадку з ремонтом, план включає заміну вікон, оновлення комунікацій, інженерного обладнання та утеплення фасадів. Крім того, необхідно забезпечити доступність для людей з інвалідністю. Реконструкція потребуватиме детального планування, щоб всі ці аспекти були враховані.

Другий варіант передбачає знесення старих будинків і зведення нових замість них. Це потребуватиме вирішення питання, де будуть проживати мешканці під час реконструкції.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Можливо, їх переселять у тимчасове «маневрове житло». Якщо ж старий будинок буде знесено, мешканцям повинні надати нову квартиру в готовому багатоквартирному будинку.

Багатоповерховий будинок, будівництво / фото: Youtube
Багатоповерховий будинок, будівництво / фото: Youtube

Зараз депутатам потрібно продумати законопроєкт таким чином, щоб виключити можливі зловживання та маніпуляції з боку місцевих чиновників. Основна мета — забезпечити, щоб люди, які були виселені з аварійних будинків, отримали нове житло без затримок і у відповідності до встановлених стандартів.

Нагадаємо, ліфти та освітлення у під'їздах: українцям допоможуть повернути базові послуги

Раніше ми писали про те, що лічильник тепла вимагає грошей навіть улітку: за що платять українці у багатоквартирних будинках

Крім того, Знай.ua повідомляв, мешканців багатоповерхівок заженуть у комунальне ярмо: за що здиратимуть останні гроші