Українці, які накопичили великий борг за житлово-комунальні послуги, можуть уникнути нарахування пені, відключення та подальших судових розглядів. Як діяти, розповіли фахівці підприємства "Миколаївводоканал".

Чимало українців накопичили борги за комунальні послуги й не мають фінансової можливості в один момент розрахуватися з постачальниками послуг. При цьому за прострочені платіжки спочатку починає нараховуватись пеня, а далі боржника можуть відключити від послуг.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

На наступному етапі комунальники можуть подати позов до суду на боржника, після чого виконавча служба заблокує банківські рахунки для стягнення боргу. Крім того, можуть конфіскувати рухоме та нерухоме майно.

Всіх цих наслідків боржники можуть уникнути, своєчасно звернувшись до постачальника послуг. Необхідно повідомити про важке фінансове становище та ініціювати укладання договору про реструктуризацію боргу.

Популярні новини зараз
Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

У такому разі суму можна буде виплачувати не одразу, а кількома частинами. Розділити борг можна як кілька місяців, і більш тривалий термін, який можна обговорити з постачальником послуг.

Після оформлення договору про реструктуризацію не нараховується пеня та не застосовуються інші санкції. Крім того, людина має право звернутися за житловою субсидією, що допоможе уникнути формування нових боргів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку.

Також наш портал інформував, як уникнути відключення води за наявності обов'язку: українцям дають шанс.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, збільшать тариф і введуть додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.