У Мінреінтеграції повідомили про доступні види допомоги для евакуйованих українців, які були змушені залишити небезпечні території через воєнний конфлікт.

Евакуація є складним процесом, який часто супроводжується проблемами та стресом. Тому для таких осіб передбачено ряд соціальних гарантій.

Евакуація. Фото: скрін youtube
Евакуація. Фото: скрін youtube

Серед них:

  • безкоштовне харчування та гуманітарна допомога під час евакуації,
  • відновлення втрачених документів,
  • тимчасовий притулок у спеціальних хабах для переселенців,
  • психологічна та медична підтримка,
  • грошова допомога від міжнародних організацій,
  • безкоштовне розміщення в державних і комунальних установах, а також першочергове зарахування дітей до дошкільних та шкільних навчальних закладів з безкоштовним харчуванням.

Гроші / фото: tr.tax.gov.ua
Гроші / фото: tr.tax.gov.ua

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Евакуація може здійснюватися залізничним або автомобільним транспортом, а за потреби — спеціальним транспортом. Процес евакуації є безкоштовним. Для організації евакуації слід звернутися до обласної військової адміністрації або на гарячу лінію Координаційного гуманітарного центру з питань евакуації.

Також відзначено, що успішно завершено евакуацію українців з Лівану, що демонструє зусилля держави щодо захисту своїх громадян за кордоном.