Озеро Синє на Виноградарі вирішили врятувати від обмілення після численних прохань мешканців масиву. Начальник департаменту захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату Олександр Возний розповів, що його розчищення та наповнення водою розпочнуть вже в середині вересня.

Возний зустрівся з жителями району, де повідомив, що у КП "Плесо" вже розроблено проект, який націлений на відновлення озера. Для цього повинні оголосити тендер.

Зустріч Возного з жителями Виноградаря, фото Facebook
Зустріч Возного з жителями Виноградаря, фото Facebook

За планом, комунальники цього року розчищатимуть південну та північну частину озера та два притоки, загальною площею 42 га та глибиною 5 метрів. Для того, щоб у воду не сповзав ґрунт, використовуватимуть сітчасту конструкцію габіон. Вже у 2024 році на озері зроблять великий пляж та парк з велосипедними та біговими доріжками з дотриманням усіх інклюзивних вимог.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто зазначити, проект відновлення озера був розроблений ще в травні, але в КГВА його не могли підписати 1,5 місяця. Коли Возний особисто зустрівся з головою адміністрації, процес було запущено і природоохоронний фонд виділив 35 млн гривень.

"Плануємо, що в середині вересня зможемо мати виконавця робіт, який розпочне реалізацію проекту", - додав Возний.

Обміліле озеро Синє, фото Facebook
Обміліле озеро Синє, фото Facebook

Нагадаємо, українців попередили про нововведення із субсидіями: запрацює вже в опалювальному сезоні

Раніше ми писали про те, що осінь прийде - подорожчання принесе? У Мінекономіки розповіли, що буде з цінами на продукти

Як повідомляв Знай.ua, біжіть в аптеку і закупайтеся: що має бути у кожного українця вже зараз