Через війну, яку розпочала росія, велика кількість українців виїхала за кордон. І якщо спочатку багато хто сидів і чекав, коли закінчиться війна, щоб повернутися. то зараз великий відсоток із них влаштував своє життя і не планує повернення.

Більше того, ті, хто зараз змушений залишатися в Україні (через чоловіка-військового чи інших обставин), теж подумують про те, щоб вирішити всі свої справи та втекти з країни. То який зе відсоток українців, що виїхали, все-таки планує повернення на Батьківщину?

Українські біженці, фото nashemisto
Українські біженці, фото nashemisto

Про це розповіла координатор політичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, повідомляє Укрінформ. Опитування проводилося у Польщі та ще семи країнах.

Результати показують, що 55% біженців за кордоном свого фінансового становища не покращили, тобто живуть так само, як і в Україні. 22% заявили, що жили краще в Україні, аніж живуть зараз за кордоном. І лише 17% значно покращили своє фінансове становище.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Також близько 17% планують залишатися за кордоном навіть після закінчення війни.

За словами Айвазовської, в нашій країні зараз перебуває близько 33 млн. громадян, близько 1,5 млн. українців перебувають на територіях, які зараз не підконтрольні Україні.

Нагадаємо, що Зеленський шукає заміну Резникову: у Міноборони закупили втричі дорожче куртки та шоломи для бійців.

Раніше ми повідомляли, що сім'я зібралася на смачний обід, але після нього майже всі померли в лікарні: "винуватка" смакоти не постраждала.

Також стало відомо, що Зеленський звільнив усіх обласних військкомів: "Державна зрада!"