До початку опалювального сезону залишилося не так багато часу і все більше українців замислюється над оформленням житлової субсидії, щоб впевненіше пройти зимовий період. Хто може отримати допомогу та як вона нараховується, нагадали у Міністерстві соціальної політики.

Право на субсидії мають українські сім, для яких плата за житлово-комунальні послуги більша за певний для них обов'язковий платіж. Він розраховується індивідуально та залежить від середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Якщо сума усіх платіжок (в межах встановлених соціальних нормативів споживання послуг) вища за обов’язковий платіж, ви потенційно можете отримати субсидію. Водночас крім матеріального ще буде додатково проаналізовано ваш майновий стан", - інформують у відомстві.

Субсидія. Фото: Мінсоцполітики
Субсидія. Фото: Мінсоцполітики

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У Мінсоцполітики нагадали, що в Україні спростили критерії здобуття субсидії для багатодітних, прийомних сімей, сімей, де є особи з інвалідністю. Крім того, до сукупного доходу домогосподарства не враховуватимуться доходи членів сім'ї, які виїхали з України та понад 60 днів перебувають в іншій країні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що робити пенсіонерам, яким не зараховують стаж роботи за кордоном: хто має допомогти із цим питанням.

Також наш портал інформував, які доходи враховують при призначенні субсидії та коли її можуть скасувати: у ПФУ нагадали про важливе.

Крім того, ми писали, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн – покрокова інструкція.