З 16 січня, коли почала діяти нова норма мовного закону, з Херсонщини надійшло 8 звернень про порушення, з Сумщини - 6, з Житомирщини - 2. Однак абсолютним лідером став Київ, де повідомлялося про сотні порушень прав україномовних людей.

Про це розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передає "Фокус". Він зазначив, що така активність говорить про сумлінне ставлення окремих громадян до захисту своєї мови. Разом з тим, з сільської місцевості на Київщині не надійшло жодної скарги, що підтверджує, що тут більшість послуговується українською.

Я періодично спілкуюся зі своїми рідними із Закарпаття, особливо цікаво знати, що відбувається на території Берегівського району, і можу сказати, що там проблем з дотриманням мовного законодавства немає“, – зауважив Кремінь.

Омбудсмен заявив, що українською мовою там послуговуються у сфері освіти, в органах місцевого самоврядування. Щоправда, Кремінь відзначив, що в особистісному спілкуванні люди самі визначають, якою мовою їм зручніше спілкуватися.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше 15-річна "фанатка" Путіна з Києва виправдалася за нелюбов до солов'їної: "Я не виняток"

Як повідомляє портал "Знай.ua" Фанатка Путіна пригостила українців" російською " кавою і кулею вилетіла з роботи

Це була кав'ярня "Coffein", і господиня вже заявила, що бариста була звільнена. При цьому, сама вона не на стороні клієнта.

Також "Знай.ua" писав, що Скандальну Більченка можуть звільнити з Драгоманова: звернення викладачів до "Російської" проффесорші. Подробиці гучного скандалу спалахнули в мережу.