Дитячі пустощі можуть сильно вдарити по кишенях батьків. Незабаром їм доведеться платити за перехід дороги своєю дитиною в невстановленому місці або за біг на червоне світло. Для чого чиновники запропонували такі нововведення, дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.
Сюжет можна переглянути за посиланням.
У Києві та інших містах України ледь не щодня трапляються ситуації, коли діти неконтрольовано вибігають на дорогу. Такі випадки часто мають тяжкі наслідки. Батьки переконані: «Діти заграються, вибігають на дорогу, не бачать нічого навкруги. На жаль, страждають і водії, і діти, і їхні батьки».

При цьому ні діти, ні батьки за чинним законодавством не можуть бути покарані. «Фактично сьогодні немає окремо встановленої відповідальності для батьків за порушення правил дорожнього руху їхніми дітьми», — зазначає автоюрист Богдан Глядик.

Щоб батьки краще стежили за дітьми і навчали їх не порушувати правила дорожнього руху, депутати розробили новий законопроект, який передбачає адміністративну відповідальність.

Якщо ПДР не дотримується малолітня дитина, батькам випишуть штраф у 850 гривень. За порушників у віці від 14 до 16 років доведеться заплатити 680 гривень або вирушити на громадські роботи на строк від 40 до 50 годин.

Раніше повідомляли, неадекват налякав Київ ручною гранатою, 4 наряди поліції не могли впоратися.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, чоловік намагається виправдати себе в суді після штрафу за водіння: "Їв шоколад в машині".

Знай.uа писав, за порушення тиші штраф - 1200 гривень: українцям нагадали, як правильно відпочивати на природі в травневі свята.