У Києві у підземці дозволили безкоштовно перевозити велосипеди у вагонах метро.


Про це повідомили на сторінці у фейсбук у Facebook-спільноті “Київ – велосипедне місто”.

Так, стало відомо, що тепер у столичному метро можна буде безкоштовно провозити велосипед за умови, що двоколісний буде у чохлі. Зазначимо, що відповідну правку до правил користування Київським метрополітеном підтримали депутати на сесії 22 квітня 2021 року.

Метро у Києві, скріншот із відео
Метро у Києві, скріншот із відео

Незабаром пункт правил 3.5 “Пасажирам дозволяється безоплатне перевезення” має доповнитись абзацем: “спортивного спорядження (лиж, санок, ковзанів. велосипедів тощо) у чохлах або належній упаковці”.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Такі нововведення мають набути чинності 1 вересня 2021 року. Нагадаємо, що до цього у метро можна було провозити велосипед, габарити якого не перевищують 200 сантиметрів за сумою трьох вимірів (довжина, ширина, висота) у розібраному вигляді та в чохлі, а також оплативши провезення.

Нагадаємо, що "мертве" київське метро вразило в перший день локдауну: дві людини на вагон

Як повідомляв портал "Знай.uа", медичні капелани благають львів'ян схаменутися: "настали темні часи"

Також, "Знай.uа" писав, що киянин влаштував сцену патрульним у метро: "Пустіть, мені на роботу треба!"