Маленький мешканець Рівного Марко Степанович організував разом із батьками прибирання на річці Устя. Родина робить це вчетверте, до заходу долучають усіх бажаючих через соціальні мережі.

В цьому році велике прибирання почали проводити 24 квітня, повідомляє Суспільне. Організатори планують проводити толоку кожних два тижні.

"Я ще коли був маленький, побачив річку Устю забруднену, скрізь валялися кульки, і жодної тварини – ондатр не було. І геть аж заплакав, мамі казав: "Давай зараз будемо прибирати". Вона сказала: "Краще зберемо компанію велику та будемо прибирати річку." І тому ми завжди у суботу через тиждень будемо прибирати сміття. Того разу не вийшло, бо карантин сильний був", – каже Марко Степанович.

Турбуватися потрібно не лише про річку, а й про рослини і тварин, – каже хлопець.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Дерева також можуть загинути, якщо скрізь буде забруднена вода. Якщо їх не стане, то не буде кисню і люди помруть. Я б сказав, що треба очистити річку Устю, бо якщо ні, то вона повністю помре. Якщо комарі кусаються щоночі, значить немає жаб. Ніяк не можу заснути через квакання жаб, бо немає качок або лелек. Тому треба всіх тварин зберегти", – додає Марко Степанович.

Толока перед Великоднем – власна ініціатива хлопця, – розповідає батько Марка Роман Степанович.

Учасники зазвичай прибирають ділянку від стадіону "Авангард" у напрямку до центрального мосту.

"Ця акція більш символічна, бо ми розуміємо, що кілька мішків сміття не вирішать проблеми. Це треба вирішувати на державному рівні", – додає Роман Степанович.

У підсумку на толоці зібрали чотири мішки сміття (2 великих та 2 малих), а також кілька автомобільних шин, – розповіла мама Марка.

Нагадаємо, про прості правила для успішної посадки дерева: як не нашкодити рослині і залишитися задоволеним

Як повідомляв портал Знай.uа, на Прикарпатті зібрали тонни "невидимого" сміття: у цих мішках - наш менталітет.

Також Знай.uа писав, що Грета Тунберг засуджує Джо Байдена за ігнорування "науки" про зміну клімату