Мер Києва Віталій Кличко розповів про обмеження на Вербну неділю та Великдень, які будуть діяти цьогоріч в умовах червоної зони.

Віталій Кличко, скріншот із відео
Віталій Кличко, скріншот із відео

Про це градоначальник столиці повідомив під час брифінгу ЗМІ у п'ятницю, 23 квітня.

Зокрема, влада рекомендує проводити богослужінні в онлайн-режимі.

Якщо десь прихожани все ж таки прийдуть в церкву, їм необхідно дотримуватися суворих правил і обмежень, які були затверджені у ході зустрічі із священнослужителями.

Храми повинні:

- забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень,
- обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення,
- забезпечити температурний скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях,
- дотримуватися маскового режиму.

Великдень, фото: Unian
Великдень, фото: Unian

"Ми сподіваємося на свідоме і зважене рішення Всеукраїнської ради церков, яка зібралася сьогодні для ухвалення єдиного рішення усіма конфесіями про те, яким чином проводити богослужіння та як відбуватиметься освячення Великодніх кошиків. Переконаний: церква має дбати про здоров’я своїх вірян та не наражати їх на небезпеку! Оскільки ситуація із захворюваністю на коронавірус у Києві поки залишається складною. Головне завдання влади на сьогоднішній день – зробити все можливе, щоб зберегти життя та здоров’я людей. Тому я закликаю всіх киян і всіх українців провести свята в колі родини і не ходити в гості, як ми це звикли робити на свята. Не збиратися великими компаніями, не йти в місця масового скупчення людей. Щоб не наражати на небезпеку себе і своїх близьких", – резюмував Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Сovid-19 в Україні " гасне", рекорди залишилися в минулому - МОЗ оновило статистику на 18 квітня.

Як повідомляв "Знай.ua", хворий українець втік з самоізоляції і зганьбився на всю Польщу: ковбаси закортіло.

"Знай.ua" писав, Охріменко заявив, що бізнес продовжує працювати і під час карантину. Економіст Олександр Охріменко заявив, що офіційно закриті підприємства продовжують працювати нелегально.