У Києві посеред вулиці жорстко побили журналіста та ведучого телепроекту «Телебачення Торонто» Майкла Щура (Романа Вінтоніва). Про це він сам розповів у Facebook.

За його словами, причиною інциденту стало зауваження, яке він зробив двом хлопцям на самокатах, які не надали пішоходам можливості перейти велосипедну доріжку.

У відповідь на зауваження журналіста хлопці не лише побили його, але й забризкали обличчя з газового балончика.

Трохи оговтавшись, Роман Вінтонів подзвонив до поліції, однак прибуття патрульних так і не дочекався – після двох годин очікування.

«До того як система дізналась, що я журналіст, поліція не їхала дві години. За дві години очікування приїзду поліції, ми з Анною Бабинець обійшли всі офіси з камерами стеження неподалік. І з однієї камери нам дозволили зняти відео. Тобто у мене є відео, де я доганяю хлопця на самокаті», – розповів Щур.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли його професія стала відома, до нього одразу ж подзвонив начальник райвідділу, після чого надійшов дзвінок від заступника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

«Він спитав, чи є у мене відео з камери стеження… Я йому надіслав. Через деякий час ми розмовляли з Антоном Геращенком. І він сказав, що вони працюють. І що вже є результати. Вони вже навіть знайшли відео з камери стеження. Я попросив його надіслати. І він надіслав мені моє відео», – поділився Щур.

При цьому він подякував офіцеру поліції, який приймав його виклик – той поцікавився станом потерпілого та кілька разів запитував, чи потрібна йому швидка допомога.

«Жесть… Про поліцію, нажаль, це вже навіть не дивує. А от кількість дебілів на вулицях - реально засмучує. Те, наскільки люди не готові сприймати критику і вважать за "ок" вдарити чи пшикнути балончиком...- це катастрофа просто», ««Ви ж розумієте, що це тільки тому, що ви Майкл Щур?! І так було, є, і скоріш за все, буде. В очах громади ваша історія - побутова ситуація, а в цей час по всій країні тисячі, якщо не десятки, чекають на дзвінок хоча б слідчого стосовно крадіжок, тяжких злочинів, насилля, розбою тощо...», - пишуть українці у коментарях.

Нагадаємо, на ведучого "Телебачення Торонто" Майкла Щура напали кілька десятків "традиційних" хлопців.

Як повідомляв портал Знай.uа, ведучого "Телебачення Торонто" Майкла Щура несподівано "оточили" Довбні: "Мені так треба".

Також портал Знай.uа писав, що натовп розлючених українських фанатів напав на директора стадіону, били не дивлячись: "Руки тримайте, шоби..."