Квітень в Україні видався надзвичайно мінливим: сонце і навіть короткочасна спека за п'ять хвилин може змінитися на дощ з поривчастим вітром.

Яких сюрпризів чекати від стихії на цьому тижні, синоптик Наталя Діденко розповіла на своїй сторінці в Facebook. Вона зазначила, що волога повітряна маса охопила майже всі українські області.

"Дощі йтимуть з перервами, тому на прояснення можна розраховувати. Але ось на тотальне сонце та суху погоду цілий день - навряд. Температура повітря компенсує сирість - у середу потепліє до денних +10+15 градусів.
Свіжішим повітря очікується на північному сході України, +8+12 градусів", - пише Діденко.
Жінка зазначила, що на теплі ночі поки розраховувати не доводиться.

"Напрямок вітру - західний, невеликий або помірний.
У Києві скоро на центральних асфальтах жаби кумкатимуть - знову завтра передбачається дощ. Хоча б температура змилосердиться і підніметься до +14 градусів. З п‘ятниці в Україну почне заходити похолодання, спочатку на Захід та Північ. А на Вербну неділю в західних областях місцями можливий мокрий сніг - на карті 2 рожевий колір. Уточнення, як завжди, за мною. А поки що мокнемо у завтрашніх дощах, але на вулиці вже можна трохи погрітися", - попередила синоптик.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Квітень змусить українців зняти куртки і схопити парасольки: коли чекати тепла.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптик Наталка Діденко попередила про " тепловий вибух "у квітні:"сміливо на свіже повітря".

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.