На Київщині невідомі на межі сіл Блиставиця і Луб’янка викинули в річку Кізка близько трьох тисяч 20-літрових каністр з невідомою речовиною.


Про це повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Так, стало відомо, що на відрізку близько 400 метрів русло річки Кізка було повністю закидане сміттям і каністрами з хімікатами. Яка речовина була у каністрах поки невідомо Поки правоохоронці проводять досудове розслідування, місцеві жителі вирішили самостійно розчистити водойму від каністр.

Фото: bigkyiv
Фото: bigkyiv

"Так співпало, що у День довкілля спільними зусиллями рятуємо річку Кізку, навколишню територію від дій людей, яких таким словом навіть важко назвати. Разом із значною кількістю каністр прибрали будівельне сміття, тверді побутові відходи”, – повідомив Федорук.

Фото: bigkyiv
Фото: bigkyiv

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто зазначити, що до розчищення русла річки долучилися також фахівці ДСНС, поліція, комунальні служби, місцеві жителі, працівники Бучанської міськради.

Щодо забруднення річки вже розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування триває. Всіх громадян, які володіють інформацією про осіб, які причетні до злочину просять повідомили про це правоохоронцям.

Нагадаємо, що у Києві автомобіль спалахнув, як сірник, рятувальники примчали за хвилини:"весняний кастрик".

Також Знай.ua писав, що бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області врятували чоловіка з крижаної пастки.