З кожним роком до Києва приїжджає все більше і більше людей в надії на краще майбутнє. І перед багатьма постає квартирне питання, адже накопичити на квартиру в столиці не так-то просто.
Але при середній зарплаті українці можуть накопичити на смарт-квартиру в Києві всього за два роки. Але в свою чергу експерти попереджають про деякі проблеми після покупки подібного житла, передає "Сегодня".

Фото: economics.segodnya.ua
Фото: economics.segodnya.ua

Зараз у Києві можна знайти варіанти купівлі смарт-квартири, площа якої не перевищуватиме 30 квадратних метрів, менше ніж за 300 тисяч гривень. Але таке житло часто має проблеми з документами. Буває, що будівництво заморожено на невизначений термін, або ж документація до кінця не оформлена. Іноді нежитлове приміщення переробляють під маленьку квартирку, і тоді оформити документи на таке житло буде непросто.

Фото: economics.segodnya.ua
Фото: economics.segodnya.ua

Ціни на безпроблемні смарт-квартири, розташовані на околицях Києва, стартують від 450 тисяч гривень, а при середній зарплаті в столиці таку суму можна накопичити за 24 місяці. Також існують варіанти, які дозволяють внести тільки стартовий внесок у розмірі від 20 до 50%, а решту суми можна вносити по частинах протягом року або двох років, поки йде будівництво.

Купівля смарт-квартир на даний момент є оптимальним варіантом, адже платоспроможність українців залишається невисокою. Але, для забудовників невигідно будувати смарт-житло, адже під кожну таку квартиру доводиться проводити комунікації і передбачати окремий вхід.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

" Чим менше квартира, тим більше з нею проблем. Адже під кожну потрібно проводити комунікації, передбачати вхід і т.д. з цієї точки зору для будівельників вигідніше продавати багатокімнатні квартири. Але більш високий попит - саме на маленькі квартири", - пояснив аналітик Сергій Костецький.

Нагадаємо, в Києві починають діяти посилені правила карантину. У громадський транспорт тепер не потрапити без спецпропуску, школи переходять на дистанційне навчання і починає діяти ряд інших заборон.

Як повідомляв Знай, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.