Мер Києва Віталій Кличко розповів про карантинні обмеження під час Великодня та травневих свят, адже до того часу в столиці можливе закінчення локдауну, який запровадили попередньо до 30 квітня.

Локдаун в Києві, фото: 24 канал
Локдаун в Києві, фото: 24 канал

Подробиці градоначальник столиці озвучив у брифінгу ЗМІ.

"У нас попереду великі свята, і ми вже готуємо Додаткові протиепідеміологічні заходи і норми, щоб після свят не стався інфекційний вибух. Ці правила розробляє міська комісія з надзвичайних ситуацій, і до Великодня ми їх обов'язково оприлюднимо", - зазначив Віталій Кличко.

Віталій Кличко, кадр з прямого ефіру: Faceboo
Віталій Кличко, кадр з прямого ефіру: Faceboo

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Варто додати, що кияни сподіваються на вихід з локдауну до травневих свят, однак поки що говорити про це зарано, адже епідеміологічна ситуація в столиці за показниками захворюваності залишається чи не найгіршою в країні.

Нагадаємо, за словами санлікаря Віктора Ляшка, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня.

У той же час локдаун в Києві, який ввів мер Віталій Кличко з 5 квітня, ризикує затягнутися на поки невизначений термін у зв'язку із загрозливою епідемситуацією.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.