Київ святкуватиме Великдень на карантині за особливими правилами. Про це стало відомо з інтерв’ю телеканалу «Україна 24» першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

За його словами, у столиці наразі розроблять правила святкування Великодня на локдауні. Він зазначив, що головна мета майбутніх обмежень – уникнути масових скупчень городян. Крім того, обмеження будуть діяти і в поминальні дні.

«Ми однозначно будемо проробляти правила, за якими будемо відзначати великодні свята, а також поминальні дні. У нас є досвід минулого року, коли ми, на мою думку, змогли донести заходи безпеки до містян, і, в принципі, ми не мали великого скупчення людей на великодні свята біля церков», — зазначає помічник Віталія Кличка.

Також він додав, що не має значення, чи перебуватиме Київ до того часу в червоній карантинній зоні – великодні обмеження діятимуть у будь-якому випадку.

За словами санлікаря Віктора Ляшка, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У той же час Локдаун в Києві, який ввів мер Віталій Кличко з 5 квітня, ризикує затягнутися на поки невизначений термін у зв'язку із загрозливою епідемситуацією.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.