У Києві можуть послабити карантинні обмеження, однак, для цього мають скластися певні умови.

Про це стало відомо зі слів заступника очільника Київської міської держадміністрації Миколи Поворозника, передає сайт КМДА.

За його словами, послабити карантин червоної зони в столиці можуть у тому випадку, якщо завантаженість «ковідних» ліжко-місць з киснем у лікарнях не перевищуватиме 65%.

«Для помаранчевої зони завантаженість COVID-ліжок з киснем повинна бути не більше ніж 65%. Тоді будемо приймати рішення», - наголосив чиновник.

Він додав, що наразі у столиці фіксується стабілізація показника захворюваності на коронавірус, порівняноіз ситуацією, що складалася минулого тижня.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Однак, приймати рішення щодо пом’якшення карантинних заходів ще занадто рано.

За словами санлікаря Віктора Ляшка, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня.

У той же час Локдаун в Києві, який ввів мер Віталій Кличко з 5 квітня, ризикує затягнутися на поки невизначений термін у зв'язку із загрозливою епідемситуацією.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.

Також "Знай.uа" писав, що кияни ризикують зустріти Великдень на локдауні.