Пасажири із спецперепустками годинами чекають транспорт на зупинках. Чому кількість рейсів зменшилася, розповідають журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.
Сюжет можна переглянути за посиланням.
У Києві від початку локдауну у деяких напрямках у рейс виходять не всі маршрутки. Порожні салони змушують шоферів масово йти з роботи. Кількість людей, яких можна взяти в автобус, не покриває навіть собівартість наданих послуг. Водії ризикують отримати чималий штраф або наразитися на скандал через суперечки із пасажирами без спецперепусток. Як стверджують перевізники,
пасажиропотік зменшився всемеро, а постачальники пального та запчастин тепер вимагають оплату наперед.

«На паливо не можна заробити, не те що на зарплату. У салоні сидить 5-6 пасажирів», — запевняють київські шофери.
Якщо біля муніципального транспорту чергує поліція та Нацгвардія, то у приватних маршрутках уся відповідальність лягає на плечі водіїв. Через це київські шофери почали масово звільнятися або йти у відпустку, щоб перечекати локдаун. Усі запевняють, що проведуть цей час на городах, саджаючи картоплю.

«Щодня напрацьовуються великі збитки для підприємств, паралельно на водіїв накладаються штрафи. Це приводить до того, що вони просто відмовляються працювати. Багато хто написав заяви на звільнення та відпустки за власний рахунок», — зазначає голова асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

Нагадаємо, що київські перевізники через локдауну підняли ціну на проїзд – список "золотих" маршруток.

Як повідомляв портал Знай.uа, нахабні малолітки в метро влаштували пекло мамі з малюком - "матюкалися і курили в обличчя".

Також Знай.uа писав, що у Києві водій маршрутки влаштував сцену ветерану АТО, оскільки чоловік має право безкоштовного проїзду.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще