12 квітня в Київській міськадміністрації вирішуватимуть коли в столиці закінчитися локдаун. Спочатку жорсткий карантин в місті вводили до 16 числа.
Про це повідомляє "Коментарии. ua".
Ще 5 квітня в Києві ввели локдаун, тоді міська влада натякала про можливе його продовження.

Віталій Кличко, скріншот із відео
Віталій Кличко, скріншот із відео

"Якщо динаміка не знизиться, я не виключаю того, що карантин ми продовжимо. Ну, а якщо знизиться, то, як і планували - обмеження будуть зняті 16 числа", - сказав Кличко.

Відзначимо, що з 5 квітня з початку введення локдауна епідеміологічна ситуація в Києві сильно не покращилася. Це може стати причиною того, що карантин продовжать і після 16 числа:
- рівень госпіталізацій на кожні 100 тисяч жителів у столиці як і раніше перевищено майже вдвічі.
- завантаженість ліжок з киснем у лікарнях (при нормі до 65% у Києві цей показник 81,1%);
- рівень епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ (при нормі до 100% у Києві 9 квітня було - 119,8%).

Карантин, Київ - фото Знай.ua
Карантин, Київ - фото Знай.ua

Так що ймовірність того, що в Києві все таки продовжать суворий карантин існує. При цьому міська влада неодноразово висловлювали невдоволення через те, що кияни не дотримуються карантинних обмежень.

"Якщо в Європі люди дотримуються карантинних правил, то українці поводяться так, як ніби вірус злякається і зникне", - зазначив Кличко.

До якого числа може бути продовжений карантин?
Нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що міська влада вже давно вирішила продовжити карантин до 10 травня. Згодом мер Києва Віталій Кличко відреагував на це:

"Продовжувати карантин чи ні - вирішує комісія з надзвичайних ситуацій. Поки засідань не було, тому і обговорювати нічого", - розповів мер.

Нагадаємо, в Києві починають діяти посилені правила карантину. У громадський транспорт тепер не потрапити без спецпропуску, школи переходять на дистанційне навчання і починає діяти ряд інших заборон.

Як повідомляв Знай, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.