Зі стартом локдауну в Києві шахраї почали масово продавати фальшиві перепустки. Що буде, якщо проїхатися з підробкою у громадському транспорті, розповідають журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Щойно столична влада оголосила про введення спеціальних перепусток для користування громадським транспортом, в інтернеті розпочався бум оголошень щодо продажу липових карток.

Журналісти програми «Джедаі» провели експеримент, щоб дізнатися, чи можна проїхатися у київському метро за липовою перепусткою під час локдауну, і яке покарання отримають порушники.

Перша спроба купити перепустку не вдалася. Шахраї отримали гроші і відразу зникли зі зв’язку. Але довго шукати нових «продавців» не довелося — з другої спроби редакція придбала перепустку, яку шахраї завбачливо залишили просто біля метро.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Журналіста Максима Хотіленка пропустили з липовим документом і в метро, і в наземний громадський транспорт. Якщо в метрополітені поліція оглянула перепустку, поставила кілька запитань і дозволила проходити, то у трамваї ніхто навіть не перевірив наявність документа. Вочевидь, такий формат контролю дозволяє обійти систему, тому режим перепусток потребує удосконалення.

Фото: Джедаї. Шахрайка
Фото: Джедаї. Шахрайка

Однак столичні правоохоронці вже викрили киянку, яка продавала перепустки для проїзду у громадському транспорті. Їй загрожує покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі до двох років.

Нагадаємо, в Києві починають діяти посилені правила карантину. У громадський транспорт тепер не потрапити без спецпропуску, школи переходять на дистанційне навчання і починає діяти ряд інших заборон.

Як повідомляв Знай, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.