Жорсткий карантин в Україні з новою силою вдарив по ринку праці. Несподівано в найпопулярніші вакансії вибилися ті професії, яких там ніколи не бачили. Про це розповіли у виданні OBOZREVATEL.

Українці все частіше виїжджають за кордон, щоб знайти там більш прибуткову роботу. Однак витік кадрів не знижує безробіття в країні, і сподіватися на зростання зарплат теж не варто.

Наприклад, все більше наших співгромадян йдуть підробляти водіями таксі. Кількість подібних вакансій цього року зросла на 17%, порівняно з минулим роком. Причина в тому, що все більше українців втрачають роботу через карантини і локдауну, хтось опинився в неоплачуваній відпустці, і доводиться шукати тимчасовий підробіток.

Нове посилення карантину в Києві спровокувало зростання зарплат у водіїв служби таксі. Їхні послуги автоматично подорожчали в три-чотири рази. Оскільки в громадському транспорті діють спецпропуску, таксі залишилося для городян єдиною альтернативою.

Водіям у період карантину пропонують зарплати в середньому по 19 тисяч гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, жителі регіонів раптово отримали доступ до київських зарплат – на удаленке не обов'язково перебувати в столиці, щоб бути співробітником столичної компанії.

Нагадаємо, в Києві починають діяти посилені правила карантину. У громадський транспорт тепер не потрапити без спецпропуску, школи переходять на дистанційне навчання і починає діяти ряд інших заборон.

Як повідомляв Знай, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.