Наразі у Києві спостерігається складна епідеміологічна ситуація. Тому Віталій Кличко наголосив, що міська влада свідомо оголосила локдаун і обмеження пересування транспортом. Він переконаний, що це єдиний шлях, який допоможе зменшити кількість хворих на коронавірус.

Про це інформує "Свобода слова" на ICTV.
Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що наразі існує лише два способи, які допоможуть зупинити інфекцію. Перший це вакцинація, а другий - розірвати ланцюг передачі інфекції, тобто ввести локдаун. Тому мер просить містян залишатися вдома.

Віталій Кличко, фото: Facebook
Віталій Кличко, фото: Facebook

"Будь ласка, залишайтеся вдома. Якщо є можливість працювати віддалено – будь ласка, зробіть це. Якщо є можливість піти у відпустку – зробіть це. Я розумію, що ситий голодного не зрозуміє, і здоровий хворого також не зрозуміє. Але ж сьогодні ситуація в місті критична. Лікарні наші повні, реанімації повні, щодня помирають 40 – 50 людей", – розповів міський голова.

До того ж Кличко застеріг, що влада може запровадити у Києві комендантську годину, якщо ситуація з поширенням коронавірусу у столиці спричинить медичний колапс.

"На жаль, сьогодні ця ситуація вкрай складна. А може стати ще гіршою. Коли людина, яка зараз нас дивиться, звернеться до лікарів, а ті скажуть: "Вибачте, ми вам не можемо допомогти. Лікуйтеся вдома, виживайте. Читайте "Отче наш", – так пояснив мер, що загрожує Києву.

Віталій Кличко зазначив, що міська влада Києва не хоче цього допустити, тому й запроваджує жорсткі обмеження.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.