Останніми днями в Україні спостерігається тепла, сонячна та по-справжньому весняна погода. Тому навколо все починає розквітати та прокидатися від зимового сну. Так, у Києві вже навіть розквітли проліски.
Відповідними кадрами поділилася місцева жителька
Людмила Бойченко у спільноті "Сусіди. Голосіїв".

Проліски, фото з фейсбук
Проліски, фото з фейсбук

Так, у мережі показали, як у столиці на Лисій горі зацвіли провісники теплої весни. Маленькі ніжні сині квіточки устелили галявини й тішать око місцевих жителів.
Для довідки:

Проліски — рід трав'янистих рослин родини холодкових. В Україні росте 3 види: проліски дволисті, проліски пониклі, або сибірські й проліски осінні. Найкраще вони ростуть суцільними куртинами під різними листяними деревами. Більшість видів пролісків — ранньовесняні медоноси і пилконоси.

Проліски, фото з фейсбук
Проліски, фото з фейсбук

У народній медицині використовують цибулини пролісків дволистих. Вони містять алкалоїд силіцил, дубильну кислоту, камедь і мають сечогінну та відхаркувальну дію, а у великих дозах блювотні й проносні властивості.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше у Харкові "прокинулися" проліски

Як повідомляє портал Знай найстаріший " львів'янин "відсвяткував 150-річчя -" живий пам'ятник!"

Також Знай писав, що у Косівському районі, що на Івано-Франківщині розпочалося цвітіння шафранів Гейфеля, або ж як їх ще називають, - крокусів.