Будинки, куди переселять людей, (маневрений фонд або стартові будинки) мають знаходитись або в межах їх старого кварталу, або в суміжних мікрорайонах, але за згодою більшості власників. Про це розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в програмі блогерки Катерини Павлової «in kyiv» на Youtube.

«Коли людина має житло, їй забудовник має запропонувати спочатку куди переїхати, а потім почати будувати нове житло на цьому місці. Важливо, щоб це було прописано, бо людина має бути захищена від шахрайських дій забудовника», - сказав голова спілки.

Попенко навів приклад, як в Парижі місто поділили на округи. Чим ближче до центру, тим дорожче нерухомість. Там людей не переселяли, вони мали пропозиції - чим далі переселялися, тим більшу площу мали можливість отримати. Ділення, на округи це важливо, тобто не на райони, а на округи.

«Ще одне питання захищеності це участь самих людей в процесі реновації. Тобто при отриманні нової квартири людина має сплатити 5-10%. Мають бути розрахунки - за те що вона отримала нове житло, не вклавши ні копійки коштів, тому що безкоштовно отримала і 30 років не сплачувала за капремонт», - сказав голова спілки.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Попенко розповів, що в більшості країн надають можливість людям взяти кредит за дуже низькою ставкою. Власник будинку, або керуюча компанія, не власник, але який керує цим будинком, для мене це одна з моделей, яка може бути реалізована в Україні.

«Те що у вас земля під будинком дорога - це не означає, що ви не маєте сплачувати за житло при переїзді. Людині, яка не хоче або не може сплатити свою частку при реновації житлового кварталу, потрібно запропонувати соціальне житло, і ми повинні це питання вивчати», - резюмував голова спілки.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Царенка, що зазвичай системи водовідведення у дворах немає і весь бруд залишається поки не висохне.

Також раніше, Макагон розповів, чому дощовий сад не впорається з усією водою і все одно буде потребувати дощової каналізації.