Поки Київ наближається до посилення карантинних заходів, у міській владі вже замислюються над тим, коли починати вимкнення опалення в квартирах городян.

Про це стало відомо зі слів мера Києва Віталія Кличка під час свого традиційного онлайн-брифінгу.

За його словами, централізоване опалення у будинках почнуть вимикати, починаючи вже з 5 квітня.

«Хочу повідомити, що з 5 квітня столиця розпочне процес відключення опалення в житлових будинках. На припинення теплопостачання в системі, що є однією з найбільших у Європі, місту потрібно приблизно п’ять днів», - повідомив Кличко.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він додав, що опалювальний сезон у столиці завершують задовго до встановленого раніше 15 квітня, не просто так – метою цього є дати містянам можливість заощадити на оплаті комунальних послуг.

Синоптики обіцяють, що середньодобова температура повітря перевищить вісім градусів тепла вже на цьому тижні – цього достатньо, щоб відключити опалення у квартирах.

Разом із тим, у лікарнях, садочках та школах відключати тепло поки що не будуть.

Нагадаємо, що харків'яни показали будинок Жаху на всю Україну: стіни гниють, стеля сиплеться на голову

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі умільці розширили квартиру, забравши ліфт: "Щось не подобається?"

Також, "Знай.uа" писав, що Львів залишився без води в розпал локдауну: готуйте тазики