В селі Михайлівці-Рубежівці на Київщині селяни облаштували гніздо для лелеки, який повернувся із вирію і не застав своєї домівки.

Зворушливі подробиці повідомляє "Ірпінь Daily/Ирпень" на сторінці спільноти у Facebook.

У селі на вулиці Гірська торік згоріло лелече гніздо. Але минулої середи селяни помітили тут лелеку, що прилетів, аби оселитися на звичному місці. Він стояв на голому стовпі і не розумів, де поділася його оселя. Місцева волонтерка Валерія Вертелецька звернула на це увагу зоозахисників.

На Київщині облаштували гніздо для лелеки, скріншот Facebook.

"Усі спільно звернулися до фахівців ДТЕК Київські регіональні електромережі, які мають програму безпечних гнізд на їхніх опорах, але виявилося, що опори ставлять переважно восени, коли немає птахів. Все ж таки екологи дозволили спробувати побудувати гніздо як виняток. Диво сталося: безпечна опора вже на стовпі і від суботи лелека складає нове гніздо в очікуванні самки. Дякуємо всім небайдужим учасникам цієї історії. Вона вчить простої речі: хочеш, щоб були якісь зміни на краще - не проходь повз, а долучайся", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, що у Києві хвостиків відведуть в салон краси заради нової сім'ї: "Хоч відразу на виставку"

Як повідомляв портал "Знай.uа", величезне око з Чорнобиля підморгнуло здивованим українцям - "Хто там?"

Також, "Знай.uа" писав, що не зебра, а живе "чудо світу": унікальний лоша народився з забарвленням в горошок