В Україні переводять годинники на літній час. Про це повідомили у виданні "УНІАН".

У ніч з 27 на 28 березня в Україні перейдуть на літній час і переведуть годинник на одну годину вперед. В результаті переведення годинників скоротить час сну на одну годину.

Щорічна зміна часу на зимовий і літній була введена для більш раціонального використання світлого часу доби і економії електрики. Не дивлячись на це багато країн відмовилися від зміни часу, оскільки це сильно впливає на самопочуття людини.

В Україні також були спроби скасувати переведення часу. Однак для введення цього проекту в 2021-му році в уряді не вистачило голосів і його відправили на доопрацювання.

Перехід на літній час може відчутно позначитися на самопочутті. Тому фахівці рекомендують підготувати організм заздалегідь.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Так, за тиждень-два до переведення годинників рекомендується почати прокидатися трохи раніше поступово зрушуючи графік на кілька хвилин. Крім цього рекомендується займатися фізичною активністю, гуляти на свіжому повітрі, пити багато води, добре висипатися і дотримуватися правильного харчування, щоб постачати організм необхідними вітамінами.

Київ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Київ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Київ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Нагадаємо, що "Нафтогаз" поскаржився на боржників: хто може залишитися без опалення

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Укрзалізниця" поміняла розклад поїздів на 1 день-уважно подивіться у свій квиток

Також, "Знай.uа" писав, що предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"